Opel heeft al jaren een knallend succesnummer in huis met de compacte, soort van een beetje ruige Mokka. Ze verkochten er sinds 2012 al meer dan 500.000 en zijn niet van plan het daarbij te laten. In Genève pakt de Mokka daarom z'n facelift-momentje, waarmee meteen een nieuwe naam gepaard gaat: dit is de Opel Mokka X.

Voortaan geeft Opel een 'X' aan ieder model dat niet terugdeinst voor een diepe plas. De Mokka mag dus het spits afbijten (en dat ie stevig kan modderen, dat weten we) en neemt daarvoor meteen een nieuw snoetje mee, met een gladdere, meer moderne grille en bumper, scherp getekende led-koplampen, kekke kleurtjes en een paar nieuwe details – zoals een flinke vouw in het midden van de motorkap. Aan de achterkant gebeurde dan weer vrij weinig, buiten een setje nieuwe lichten.

In het interieur is er des te meer aan de hand: het dashboard is geheel nieuw en beschikt nu over Opels meest recente IntelliLink-infotainment met aanraakscherm en weinig knoppen. Het kan praten met Apple- en Android-telefoons en is uit te rusten met OnStar-service en een WiFi-hotspot. Natuurlijk kun je het bewaken van je veiligheid overlaten aan allerlei systeempjes. Ook motorisch is er nieuws in de vorm van een verse 1,6-liter CDTI-dieselmotor met 110 pk en 300 Nm, die 99 g/km aan CO2 ophoest en in Nederland dus 21 procent bijtelling scoort (in combinatie met een zesbak en voorwielaandrijving).

Hebben, zo'n Mokka X? Nog even wachten tot het doek er in Genève af gaat, begin maart.

Reacties

Meer van TopGear