Aan het begin van 2017 maken we kennis met de Mercedes-AMG Project One. Mercedes heeft op dat moment nog goede hoop dat ze het project in nog geen drie jaar kunnen afronden. Een grove onderschatting, want pas deze maand krijgen de eerste klanten hun Mercedes-AMG One. Ze zijn er bij AMG dus redelijk van genezen om een F1-motor in een straatauto te bouwen.

‘Het is de speciaalste auto die we ooit gerealiseerd hebben met AMG en onze partners van de F1. Ik denk dat het iets eenmaligs is en het was moeilijk genoeg [om te bouwen]. Ik denk niet dat er een opvolger komt. Niet zoals we hem nu kennen’, zegt Steffen Jastrow, hoofd ontwikkeling bij AMG, tegenover Carsales. Er is wel perspectief voor een volgende Mercedes hypercar, maar dan zonder F1-motor.

De enige kans

‘Ik zou niet zeggen dat we nooit meer een nieuwe hypercar zullen hebben, maar daar zijn nu nog geen plannen voor. Een hypercar gebaseerd op een F1-motor? Ik denk dat dat geen kans heeft’, zegt Jastrow. Hij denk dat dit het enige moment in de geschiedenis zal zijn dat automerken een F1-motor in een straatauto kunnen leggen. In de toekomst gaat dat niet meer gebeuren.

Volgens de AMG-werknemer heeft dat met de Euro 7-norm te maken: ‘Dat is zeker het einde voor [de mogelijkheid] om een verbrandingsmotor van de F1 door de emissieregels te krijgen. Ja, ik zou zeggen dat in een volledig elektrische wereld het makkelijker is om een hypercar te laten certificeren.’ Wellicht dat de opvolger van de Mercedes-AMG One een Formule E-motor heeft?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)