Hamako Mori is volgens Guinness World Records de oudste YouTube-gamer ter wereld, en ze is gek op Grand Theft Auto. Gamer Grandma, zoals ze liefkozend genoemd wordt, speelt al meer dan 39 jaar videogames. Op andere momenten maait ze mensen neer in Call of Duty, maakt ze zombies een kopje kleiner in Resident Evil of gebruikt ze magie en zwaarden in Final Fantasy. Ze speelt nu zo’n 7 tot 8 uur per dag, maar vroeger was dat nog meer.

In de video van Guinness is het vooral het spel GTA V dat de boventoon voert. ‘GTA V, dat is een erg leuke game. Als je begint met spelen, dan kun je niet stoppen. Het voelt alsof je een film kijkt. Ik vind dat het een geweldig spel is. De graphics zijn verbazingwekkend’, zegt de oudste YouTube-gamer ter wereld. In de onderstaande video zie je haar in een auto vol kogelgaten door de fictieve stad rijden.

Ze denkt dat er in Japan maar weinig andere senioren zijn die gamen, maar ergens anders op de wereld sluit ze het niet uit. Ze denkt wel dat het goed is als andere ouderen videogames zouden gaan spelen. De huidige generatie gamers zal ooit ook de respectabele leeftijd van 80 of 90 bereiken, en het zal steeds minder zeldzaam worden. Maar voorlopig is 90 jaar het record voor een gamer die haar potjes streamt op YouTube.

Hamako Mori speelt GTA V

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear