Het is tijd om toe te geven aan het evangelie van de paarse auto. Vanochtend maakte deze Ford GT op HRE-wielen onze dag al iets beter (bovenop dat het vrijdag is) en toen verscheen deze paarse Porsche 918 Spyder op ons scherm. Sla een woordenboek open en ga naar het woord ‘verleidelijk’. Geen plaatje, inderdaad. Want het is een woordenboek.

Maar! Als een woordenboek plaatjes had, stond deze paarse Porsche 918 Spyder naast de definitie. We zouden onze linker long geven voor deze auto, want lopen zouden we toch nooit meer doen. Alleen in de auto rijden en in een stoeltje zitten om ernaar te kijken. En daarbij is het een Porsche 918 Spyder – alsof dat niet verleidelijk genoeg is.

De paarse kleur komt niet uit de standaard lakjeslijst van Porsche. Iemand liet de paarse Porsche 918 Spyder in deze specifieke kleur spuiten. Volgens de advertentie is de kleur ‘Nachtblauw Metallic’, wat wij niet helemaal snappen. Hoe het ook zij, de eigenaar was de Porsche na 500 kilometer al zat en nu staat de hypercar te koop in Leusden.

Mocht je het vergeten zijn: de Porsche 918 Spyder is de hybride hypercar uit Stuttgart. De 4,6-liter V8 produceert in samenwerking met twee elektromotoren een gecombineerde 887 pk. Hierdoor sprint de 918 in 2,8 seconden naar de 100 km/u. De topsnelheid is 345 km/u. Het interieur is rood leer, want dat mag tegenwoordig weer. En al helemaal in een Porsche.

Foto’s: Steven van Kooijk

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)