Over auto’s van de merken Packard en Studebaker hoor je misschien niet zo veel, maar de kans is groot dat je de Packard-fabriek in Detroit weleens ergens voorbij hebt zien komen. De oude fabriek staat symbool voor het verval van auto-industriestad Detroit en het is een populaire locatie voor reisprogramma’s en urban explorers. Helaas heeft een rechter besloten dat het enorme stuk geschiedenis tegen de vlakte moet. Dit meldt Detroit News.

In de Packard-fabriek rolden van 1903 tot het einde van de jaren ’50 auto’s van het Amerikaanse luxemerk van de band. Daarna zou het complex nog zo’n 40 jaar gebruikt worden als opslag. De industriële locatie werd daarna nog weleens gebruikt voor technofeestjes en er waren nog wat kleine bedrijfjes op het terrein. Sinds 2010 ligt het er volledig verlaten bij.

Er waren grote plannen voor de Packard-fabriek in Detroit

De huidige eigenaar kocht de Packard-fabriek in 2013 bij een overheidsveiling. Er waren grootste plannen voor renovaties en nieuwe gebouwen. De stad mocht zich verheugen op nieuwe woningen, kantoren, recreatiefaciliteiten en winkels. Er zou 350 miljoen dollar worden geïnvesteerd. Helaas gebeurde er niets op het industrieterrein. Volgens de rechter is de Packard-fabriek onveilig en wordt het complex zelfs bestempeld als ‘openbare overlast’. Het stuk historie moet daarom tegen de vlakte.

De eigenaar moet binnen 42 dagen beginnen met de sloop van de gebouwen. Binnen 90 dagen moet alles dan verdwenen zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear