Dit blauwe beestje heet Performmaster Mercedes-AMG GT 63 S 4-door Coupe 1 of 31 Limited Customer Edition. Zó, even op adem komen hoor. Neem direct een extra teug lucht, want deze GT 63 S 4-Door (de naam was al zo pakkend) perst alle lucht uit je longen met z’n 740 pk.

PEC tuning zorgt voor de extra pk’s

De standaard AMG GT 63 S 4-Door is met 640 pk al de snelste uit de stallen van Mercedes. De vierdeurs heeft alleen zichzelf te verslaan. Performmaster helpt daar maar wat graag bij en verhoogt het vermogen van de 4,0-liter V8 met 100 pk.

Dat doen ze door gebruik te maken van ‘PEC tuning’. Simpel gezegd is het niets meer dan een module die je aansluit op het motormanagement. Zo simpel is het. En je kunt hem net zo makkelijk verwijderen zonder dat er bewijs achterblijft van de motortuning. Ook tof: de module activeert zichzelf pas wanneer de motor op temperatuur is.

Eenmaal aangesloten op de 4,0-liter twin-turbo V8 schiet ook het koppel omhoog van 900 Nm naar een bizarre 1.030 Nm. Dit betekent dat je met de Performmaster Mercedes-AMG GT 63 S binnen 2,9 seconden van 0 naar 100 km/u schiet. Dat is sneller dan een Brabus 800 op basis van de E-klasse.

Dat zijn bizarre snelheden voor een sedan met een verbrandingsmotor. De topsnelheid blijft wel hetzelfde, namelijk 315 km/u. Waarschijnlijk is dat zodat het blauwe beest niet zijn banden verorbert dankzij zijn gewicht van meer dan 2.000 kilo.

Het uiterlijk van de Performmaster Mercedes-AMG GT 63 S

Aan het uiterlijk is verrassend genoeg vrij weinig veranderd. Even wat anders dan we van Duitse tuners gewend zijn. In feite is de enige toevoeging een redelijk subtiel aerodynamisch pakket. Een splitter vóór, een diffuser áchter en een grotere spoiler waarschuwen je medeweggebruikers dat je meer vermogen hebt dan een Ferrari 488 Pista.

Zoals de naam al doet vermoeden, worden er slechts 31 stuks geproduceerd. Ten ere van het 31-jarige bestaan van de tuner. Wil je er eentje hebben of als je de prijs wilt weten, neem dan even contact op met Performmaster.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie