Het is een fijne gedachte dat er mensen zijn die zich druk maken om de veiligheid van bestaande auto’s. Zeker als het gaat om achterbanden van een auto die vier keer de toegestane snelheid haalt of als een auto trekjes van pyromanie vertoont. Maar soms kun je ook zeggen: maak je niet zo druk.

Lamborghini moet meer dan 4.700 exemplaren van de Huracán terugroepen in Amerika. De reden is het ontbreken van een afdekkapje van de koplampverstelling. Zonder het kapje zouden eigenaren in de verleiding kunnen komen om zelf hun koplampen te verstellen, en dat zou gevaarlijk zijn omdat de Huracán dan tegenliggers kan verblinden.

Waar zit de lonkende stelschroef?

Als je de voorste kap (of frunk) van de Huracán opent dan zie je aan weerszijde twee kleine gaatjes. Steek een inbussleutel in het juiste doorgangetje en je komt bij de stelschroef van de koplamp. De schroeven zijn dus niet zichtbaar en het verstellen is niet iets wat je per ongeluk doet. En dan hebben we het ook nog over de horizontale afstelling.

‘De horizontale afstelling van de lichtbundel is mogelijk dankzij de afwezigheid van een afdekkap over de stelschroef. De klanten kunnen de horizontale stelschroef bereiken en zelf een aanpassing doen’, meldt de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), wat je kunt zien als de RDW én de Euro NCAP van Amerika.

De terugroepactie van de Lamborghini Huracán komt deels vanuit het merk zelf

Lamborghini bracht het euvel zelf aan het licht, maar de Amerikaanse toezichthouder besloot dat er een terugroepactie moest komen. Het ontbreken van het afdekkapje is een menselijk foutje in de fabriek van Lamborghini geweest. De oplossing voor de levensgevaarlijke verleiding is het plaatsen van het dopje. Alle Amerikaanse eigenaren krijgen een brief thuis met de oproep om naar de dealer te gaan. Die drukt vervolgens een kapje op het gaatje van de stelschroef.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie