Albuquerque en Alblasserdam. Niet alleen qua naam lijken de steden op elkaar. Want net als in de stad waar Walter White en zijn vrouw miljoenen trachtten wit te wassen via een wasstraat, wordt er nu een bedrijf in Alblasserdam verdacht van precies hetzelfde. Het gaat om een verhuurbedrijf waarvan de kleine elektrische auto’s al een flinke tijd stilstonden. De auto’s leken dus nooit verhuurd te worden, maar het bedrijf had wel inkomsten. De politie neemt daarom 39 auto’s in beslag.

‘Ook kwam naar voren dat er relaties waren tussen diverse bedrijven en dat er voertuigen wisselden van eigenaar zonder zichtbare betalingen. Deze vorm van overschrijven is kenmerkend voor verhullende activiteiten die passen bij witwassen’, meldt de Politie Drechtsteden-Buiten op Facebook. Ze deden een inval en troffen dure auto’s aan van Mercedes, Tesla en Bentley. De politie nam deze auto’s in beslag, net als 26 huurauto’s van het bedrijf. Ook confisqueerden ze prijzige horloges van Rolex, Hublot en Audemars Piguet.

Daarnaast vond de politie een voorraad munitie. Een 55-jarige vrouw en een 50-jarige man uit Papendrecht zijn aangehouden als hoofdverdachte van het witwassen. Een 28-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Sliedrecht mochten mee op verdenking van medeplichtigheid. Zij worden ook verdacht van wapenbezit. We zullen de website van Domeinen voor je in de gaten houden. De auto’s zullen daar ongetwijfeld over een tijdje verschijnen om te worden geveild.

Advertentie

Reacties

  • Lexxie heeft op 29 mei 2020 geschreven:

    Ik weet niet hoe jullie aan de info Komen hoor , maar de Tesla Mercedes en Bentley zijn niet aangetroffen ,die hal was leeg .

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie