Waar Volkswagen de prijsverlaging van Tesla negeert, trekken ze er bij Ford in Amerika wat meer van aan. Financial Times meldt dat de prijs van de Mach-E tot wel 5.900 dollar omlaag gaat. Klanten die pas een auto besteld hebben en wachten op hun elektrische Ford, profiteren ook van de prijsverlaging. In Nederland kwam Ford al veel eerder met een gepast antwoord.

In Nederland gaan de prijzen van de Ford Mustang Mach-E niet omlaag, omdat die recentelijk al gezakt zijn. Je zou het een vooruitziende blik kunnen noemen. Helaas voor Ford werd het nieuws van deze prijsverlaging niet zo breed opgepakt in het nieuws als de die van Tesla.

De goedkoopste uitvoering van de elektrische Ford Mustang Mach-E ging van 61.200 euro naar 58.100 euro. Dat is niet zo’n forse daling als Tesla, die de prijzen met wel 7.000 euro omlaag gooide. De SUV komt hierbij niet in aanmerking voor de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP).

Niet nog een prijsverlaging van Ford

Ford Nederland laat weten aan TopGear: ‘Deze prijsverlaging is specifiek voor Noord-Amerika. In Europa kijken we uiteraard ook voortdurend naar onze prijsstructuur. We hebben hier kort geleden voor modeljaar 2023 al een prijsaanpassing gedaan en kunnen onze Europese klanten zeer korte levertijden bieden voor de meeste uitvoeringen van de Mustang Mach-E.’

Reacties

  • Rick heeft op 4 februari 2023 geschreven:

    Dat komt nog wel, de Mach-E is te duur voor de geleverde kwaliteit.

    Reageer
  • Met andere woorden heeft op 31 januari 2023 geschreven:

    Ford zit -in tegenstelling tot Tesla- niet met overvolle parkeerplaatsen met auto’s die ze aan de straatstenen niet kwijt raken.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)