Weet je nog? Vroeger? Toen mobieltjes nog draaischijven hadden en wasbenzine nog isbenzine was? Toen, in de jaren ’60, reed de Nederlandse politie nog in Porsches. De politie versleet in totaal 509 Porsches Targa. En nu hebben we er precies nul.

Tijd om jaloers over de zee uit te kijken: de politie van Norfolk krijgt nu een Porsche Cayman GT4. Niet met targadak, wel met dikke spoiler. Slecht nieuws voor de snelheidsboefjes? Eh, nee. De politie-Porsche Cayman wordt niet losgelaten om tuig achter slot en grendel te zetten.

Wat gaat de politie dan doen met de Porsche Cayman?

De Cayman komt chillen op de parkeerplaats van de McDonald’s tussen alle Civics, Celica’s en Golfjes. De politie-Porsche moet de barrière tussen jonge bestuurders en politie-agenten doorbreken, zodat de dienders veiligheidsadvies kunnen geven aan de jeugd. ‘Hallo mede-jeugd, alles flex? Onze Porsche is vet cool kicken gaaf, hè? Nu geen handrembochtjes meer doen, oké?’

Als je de aandacht van de jeugd wilt, kun je beter aankomen in een Nissan Skyline (of GT-R). De Porsche Cayman GT4 is een perfect gebalanceerd meesterwerk en een werkelijk subliem bochtenmonster, maar mist de cool-factor. Ach, de GT4 is tenminste een zescilinder.

Lekker zonde van de belastingcenten, die politie-Porsche

Geen idee waarom jij je druk maakt om de belasting in Engeland. Maar goed, geen zorgen. De Porsche is een donatie van het goede doel ‘Lind Trust’. De organisatie zet zich in ‘voor de ontwikkeling van de jonge mensen in Norwich en Norfolk. En promoot actief het christelijke geloof.’ Met Porsches dus.

Reacties

  • i-dtec 3 heeft op 12 april 2017 geschreven:

    Leuk voor de ambtenaren daar.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)