‘Die komen controleren op anderhalve meter’, meent een omstander. Hij wijst naar een Audi A6 van de politie die de paddock van een besloten circuitdag van Supercar Society op rolt. ‘Nee, is vast vanwege die kentekensticker die op de bumper zit, dat mag natuurlijk helemaal niet’, roept iemand anders. Dat is allemaal te ver gezocht, vindt weer iemand anders: ‘Ha, nee, ik ken die gast met die Lambo. Die heeft sowieso veel te hard gereden.’

De agenten stappen uit en kijken een beetje om zich heen. ‘Ah, zie je wel, ze zijn gewoon alle kentekens aan het noteren voor straks’, fluistert iemand. Ze grappen zelf vrolijk mee en zeggen dat ze bij het rechte stuk gaan laseren om zo wat mensen ‘met meer dan 200 km/u binnen de bebouwde kom’ te kunnen pakken. Allemaal gekkigheid, natuurlijk. De personen in het blauw (of eigenlijk, eh, in het geel) hebben wat tijd ingeroosterd voor een speciaal verzoekje.

De sportieve agenten mogen tijdens de paraderonde van deze circuitdag voorop rijden. Sterker nog, de organisatie mag zelfs hun sticker op de voorruit plakken. Het Snelle Interventie Voertuig (SIV) leidt de troep super- en hypercars voor het eerste langzame rondje over het circuit voordat de circuitdag begint. Samen met de McLaren Senna rijden ze weer de pitstraat in en de agenten doen nog even hun zwaailichten aan – leuk voor de beelden.

Audi A6 van politie in de pits

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

Paraderonde

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TopGear Nederland (@topgear.nl) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)