Als een auto een remlicht en een voorruit heeft, dan mag hij meedoen met circuitsessie van Vrij Rijden. Heel tof, want zo kan iedereen voor een paar tientjes ervaren hoe het is om op het circuit te rijden. De keerzijde is dat er ook minder geschikt spul het circuit betreedt. Zoals een standaard Skoda Octavia Combi of een vermoeide Volkswagen Golf 4 Variant. Of een Citroën Saxo met doorzettingsvermogen, maar iets te veel tempo.

Tel daarbij op dat er genoeg bestuurders zijn die er weer even flink moeten inkomen na een winterstop, en je hebt een vermakelijke video. Zo vergeet een andere Golf bijvoorbeeld dat het circuit eenrichtingsverkeer is. Hieronder zie je de hoogtepunten (en dieptepunten) van de sessie Vrij Rijden op Assen van afgelopen zaterdag.

De eigenaar van de kapotte Clio schrijft in de reacties op YouTube: ‘Die Clio is van mij. Ik kreeg overstuur en was niet snel genoeg met reageren. Eerder die dag had ik het prima opgevangen, onder andere in dezelfde bocht, maar ditmaal werd ik erdoor verrast, en toen ik het goed en wel in de gaten had, was het al te laat.’

VW-rijder vergeet dat circuit eenrichtingsverkeer is op Assen

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie