We kunnen weinig dingen bedenken om de Porsche 911 GT3 beter te maken. Als we toch iets moeten kiezen, zouden we meer willen genieten van de boxermotor met 500 pk. Nou, dat treft: hier is de Porsche 911 Speedster Concept.

De Porsche 911 Speedster Concept is een feestmodel dat het 70-jarige bestaan van de Porsche 356 Roadster viert. Het onderstel is identiek aan dat van de 911 GT3, op misschien wat verstevigingswerk na. Dat betekent een 4,0-liter zescilinder met 500 pk, die doorjankt tot 9.000 tpm.

Hoe herken ik de Porsche 911 Speedster Concept?

Zoals Porsche dat altijd doet met de Speedsters, wordt het raam lager gemaakt en de hoek van de A-stijl aangepast. De bredere bodykit is in de basis afkomstig van de Carrera 4. De wielkasten, de kofferklep en de afdekking van de achterzijde zijn van licht koolstofvezel-composietmateriaal.

De tankdop plaatste Porsche in het midden, als knipoog naar de Elfjes van de jaren vijftig. Ook zijn de Talbot-spiegels uniek voor de Speedster. Achter de passagiers plaatst Porsche een koolstofvezel afdekking met een zogenoemde ‘double bubble’. Onder elke bubbel zit een rolbeugel. Voor het eerst maakt Porsche een set Fuchs-velgen met een centrale wielmoer.

Kan ik ‘m al bestellen?

De Porsche 911 Speedster Concept is, zoals de naam al aangeeft, nog eventjes een concept. De productieversie zal niet veel afwijken van het exemplaar dat je hier ziet. De oplage zal in de buurt van ‘weinig’ zitten en de prijs noordelijk van ‘veel’.

Reacties

  • Chris heeft op 8 juni 2018 geschreven:

    Op naar de 2 miljoenste 911, bijna iedere patjepeeër met wat geld heeft er al een, je ziet ze in het weekend om de haverklap. Hoog tijd voor een origineel nieuw model.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)