Voor de tuner Manhart is de nieuwste Porsche 911 GT3 RS een leuke auto, maar ze vinden de oude GT2 RS ‘nog extremer en fascinerender’. Op basis van die Porsche hebben ze de Manhart TR 900 gebouwd. Daarvoor pakte ze een niet al te karige uitvoering met het Clubsport- en Weissach-pakket.

Manhart grijpt de 3,8-liter zescilinder van Porsche bij zijn lurven en geeft hem een flinke upgrade. Ze installeren grotere turbo’s, passen de software aan, spelen wat met de downpipes en monteren een nieuw inlaattraject. De uitlaat krijgt nieuwe racekatalysatoren. Alles bij elkaar zorgt dat ervoor dat de 700 pk en 750 Nm groeit naar een behoorlijke 945 pk en 1.050 Nm.

Specificaties van de Porsche 911 GT2 RS van Manhart

Om met de vermogen om te kunnen gaan, krijgt ook de PDK-versnellingsbak een upgrade. Manhart beoordeelt dat de standaard koolstofkeramische remmen sterk genoeg zijn en laat ze zitten. De voorbumper krijgt grotere luchtinlaten voor betere koeling, er komt een diffuser achterop en downforce maken het plaatje af.

De gouden stickers zijn natuurlijk weer terug, maar deze keer zitten ze niet op een zwarte lak. In plaats daarvan heeft deze Manhart TR 900 de kleur ‘Midnight Dark Green’. We geven toe dat dat hem geweldig staat. Wat de Porsche 911 GT2 RS van Manhart precies kost, vertellen ze alleen aan potentiële klanten. Of ga jij liever voor de Manthey-Racing?

Reacties

  • Julian Zwemer heeft op 15 november 2022 geschreven:

    Shmee150 rijdt nu met deze auto de Gumball 3000 rally!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)