Vorig jaar kon het internet genieten van hét schoolvoorbeeld Schadenfreude (of gewoon leedvermaak, maar we zijn zo welbelezen). Een Mercedes trok vanaf de pylonen het rechte stuk op en botste hem zo de vangrails in tijdens een dagje Touristenfahrten op de Nürburgring. Die video is helaas offline, maar we hebben een nieuw record voor je. Deze twee Nürburgring-bezoekers crashten bij de pylonnetjes al.

In een besloten Facebook-groep plaatst de bestuurder van de Porsche 911 GT3 zijn verhaal. Hij kwam van links en wilde tussen de pylonen door weer de baan op. Dit doe je bijvoorbeeld als je twee rondjes Nürburgring achter elkaar wilt rijden. Hij zou goed naar achteren hebben gekeken of het vrij was, maar toen hij tussen de pylonen reed, kwam de Engelse BMW M3 ineens volgas aangespurt.

Het Nürburgringrecord voor de kortste ronde is wel een dure

Op de foto’s (die niet openbaar staan) is goed te zien dat de BMW M3 schade heeft aan de voorbumper en de Porsche 911 GT3 aan de deur, het voorscherm en het achterscherm. De eigenaren van de twee auto’s stonden nog een tijdje met elkaar te discussiëren voordat ze de baan verlieten.

Blijkbaar waren de eigenaren het niet eens wie nou de schuldige partij was, want de eigenaar van de Porsche doet een oproep voor bewijsmateriaal. Want hoewel je niet verzekerd bent op de Nürburgring als je zelf crasht, kun je wel een andere bestuurder aansprakelijk stellen. Dat komt dan weer omdat de Nordschleife officieel een tolweg is, en dus wel een openbare weg.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)