Geen bekerhouders, geen achterbank*, maar misschien wel een verloren frietje ergens tussen de middenconsole en de passagiersstoel. Een andere filmreferentie zullen we maar niet opnoemen, iets met een glimmende… eh, genoeg gezegd. Je kijkt naar de derde hoofdrolspeler uit de film Bad Boys: de Porsche 911 Turbo van Mike Lowrey (beter bekend als Mike Laaaawrey). Will Smith en Martin Lawrence reden halverwege de jaren negentig in deze Porsche Turbo, maar het was regisseur Michael Bay die de auto mee naar huis nam aan het einde van de opnames.

Hoewel de Porsche 911 Turbo uit Bad Boys bijna nooit wordt genoemd in de lijstjes met bekende filmauto’s, verdient deze zwarte 964 toch echt een plek in de spotlight. De auto maakte in de film geen dwaze sprongen of overdreven driftacties – en dat was ook niet nodig. De Porsche reed wel weg van een explosie zonder om te kijken. De Porsche mocht nog een paar keer publieke optredens maken, bijvoorbeeld bij de première van de film Bad Boys for Life.

Franse kentekenplaat op de Porsche 911 Turbo (964) uit Bad Boys

Net als in de film heeft deze Porsche 911 Turbo (964) uit Bad Boys Franse kentekenplaten vóór en Amerikaanse platen met ‘BAD BYS1’ achter. In bepaalde staten is alleen een kentekenplaat achter verplicht, dus laten sommige eigenaren de oorspronkelijke Europese platen voorop zitten na de import. Deze Franse platen schijnen erop te zitten omdat de auto oorspronkelijk van de Franse acteur Tchéky Karyo was, die de boef speelt in Bad Boys. Als knipoog, want het kenteken hoort niet bij de 911.

Er zouden minimaal twee Porsches gebruikt zijn tijdens het filmen van Bad Boys. De hoofdsteunen verklappen dat, omdat het Porsche-logo door de film heen verschijnt en verdwijnt. Sommige bronnen hebben het over een derde Porsche. Waar de andere auto of auto’s zijn, is niet bekend. Deze Porsche 911 Turbo komt in ieder geval met een certificaat waarin staat dat dit de échte filmauto uit Bad Boys was.

De specificaties

De Porsche 911 Turbo (964) uit Bad Boys heeft een 3,6-liter zescilinder boxer achterin liggen met 360 pk. Het vermogen gaat via een handbak naar de achterwielen. De auto is in 2006 gerestaureerd en heeft net geen 55.000 kilometer op de teller staan. Ook zit er een gereedschapskitje bij. Wat de 911 moet opleveren, is niet bekend. In januari kun je bieden bij Mecum.

* Hoewel het personage van Martin Lawrence aan het begin van de film klaagt over het gebrek aan achterbank, zie je in de laatste achtervolging dat Tea Leoni wel achterin zit. Op de foto’s van de veiling is niet goed te zien of de auto nou wel of geen achterbank heeft. Jammer dat Reggie pas in de tweede film verscheen, hier hadden we graag aan gerefereerd.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)