Duitsers hebben geen humor. Een uitspraak die zeker geldt voor de politie, maar niet voor autobouwers. Zeker niet in de jaren zeventig. Der Trüffeljäger von Zuffenhausen of simpelweg Pink Pig is hier het knorrende bewijs van.

De truffeljager uit Zuffenhausen is de Porsche 917/20 uit 1971. De Le Mans-racer is een combinatie van de lange en korte wielbasisvarianten van de 917. Porsche bouwde er slechts één. De ronde vormen van de 917/20 deed Porsche-designer Anatole Lapine denken aan een biggetje. Hij omarmde de curves en hij ontwierp het anatomische jasje.

Porsche bood voor de Porsche 918 diverse klassieke kleurstellingen aan, bijvoorbeeld in de kleuren van Gulf, Martini of die van Salzburg Racing. Vreemd genoeg trok de autobouwer het varkentje niet uit de archieven. Een enthousiasteling ondernam zelf actie en liet zijn hypercar wrappen in de befaamde kleurstelling.

De Porsche 918 ‘Pink Pig’ varieert op het slagersthema door hem een verweerde look te geven. Ongeveer hoe het roze varkentje uit 1971 er ook uitgezien had als hij na al die jaren nog in gebruik was. Ja, dit varkentje mag wel even gewassen worden. De foto’s zijn genomen voor het Porsche Museum in Stuttgart.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)