Waar de Porsche Boxster en Cayman meer dan familie van elkaar zijn, probeert het merk met een aantal wijzigingen het duo uit elkaar te drijven. Maar ja, met anders bumpers en mistlampen doe je natuurlijk al het nodige, want daarin moeten de verschillen worden gezocht.
 
Porsche spreekt van de vierde generatie Boxster. Ja, ja, het is nog steeds dezelfde Boxster die wel al diverse keren is herzien. Nu gebeurt dat ook op technisch vlak. De ‘basis’ 2,9-liter motor levert 255 pk in de Boxster (was 245 pk) en tien paarden extra in de Cayman. Bij de S-uitvoering vindt Porsche het nodig hetzelfde onderscheid te maken: 310 pk voor de Boxster en 320 pk voor de Cayman (was 295 pk).
 
Logisch is de komst van de PDK gerobotiseerde versnellingsbak die net als bij de 911 zorgt voor een reductie van het brandstofverbruik. En dat levert een voordeel van elf tot zestien procent, voorzover een Porsche-rijder dat wat interesseert. Onderstel en besturing zijn opnieuw onder de loep genomen en er is een reeks nieuwe wielen ontworpen. Het Porsche Stability Management is altijd standaard.

Reacties