Dat hoor je toch zelden – dat er een auto speciaal voor Nederlanders wordt gebouwd. Nou, dit is er een: de Porsche Boxster S RED 7.

Waar dat RED vandaan komt hoef je niet te vragen; wij zijn zo kleurenblind als een potvis maar dit zien wij zelfs. Die 7 slaat op het aantal exemplaren dat gebouwd wordt: zeven maar dus, in het geheel niet toevallig precies het aantal Porsche Centra dat Nederland rijk is. De RED 7 onderscheidt zich van een gewone Boxster door het feit dat hij speciaal door Porsche Exclusive gebouwd wordt voor Nederland, omdat 'wij' de speciale afdeling van Porsche die zich bemoeit met 'individualisering op bestelling' al jaren nogal wat werk bezorgen. Een cadeautje dus, al is het bijzonder dat je om dit cadeau in ontvangst te mogen nemen, wel eerst even € 119.935 mag aftikken.

Wat krijg je daar dan voor? Wel, veel rood en veel logo's, bovenal. Dat rood noemt Porsche Indisch Rood, terwijl de motor- en bagageklep, spiegels, wielen en luchtinlaten 'Mat Platinum Zijdeglans' heten. Ook de stiksels van de stoelen, de gordels, de wijzerplaten en delen van het dashboard zijn Indisch Rood. Op de dorpels, het dashboard vind je logo's, en de type-aanduiding staat, uiteraard in mat platinum, nog eens achter de voorste wielkasten. Dus, als je toch nog een ouwe sok met 120 mille had liggen, Mark Rutte een plezier wilt doen en het niet erg vindt daar om daar bijna 42 mille méér voor te betalen dan je voor een reguliere Boxster S met PDK – spoed je naar een Porsche Centrum. Ons is het inmiddels te rood voor ogen geworden.

Reacties