Porsche heeft een nieuw model Boxster onthuld. Volgende week tijdens de Bologna Motor Show in Italië staat de officiële doop van de middenmotor-roadster op de planning.
 
Het nieuwe model zal de Boxter RS60 Spyder gaan heten en heeft haar vormen te danken aan de klassieke Porsche raceauto’s uit de zestiger jaren. Zeggen ze. Maar de vormen lagen al vast: namelijk die van de Boxster, jawel.
 
De kleur van de RS60 Spyder is zilver metallic. Het interieur en het dak zijn ‘carrera rood’, wat mooi contrasteert. Mocht deze combinatie je niet aanstaan dan kun je ook kiezen voor een wat rustiger donkergrijs interieur met een zwart dak.
 
Binnenin de auto wordt je aan je speciale aankoop herinnerd door typeaanduidingen in roestvrij staal op het handschoenenkastje en de dorpels.
 
Aan de prestaties van de Boxter RS60 Spyder heeft Porsche ook gewerkt. Door een nieuw uitlaatsysteem stijgt het vermogen van 295 naar 303 pk. Het zal een mooi gezicht zijn om door deze auto ingehaald te worden wanneer je de 19 inch wielen voorbij ziet draaien.
 
Van de Boxster RS60 Spyder worden er slechts 1.960 gemaakt. In Nederland gaat-ie inclusief belasting rond de 90.000 euro kosten.

Reacties