Toen de nieuwe Porsche Panamera uitkwam, opperde iemand op de TG-redactie om voor de gein eens een tweedeurs versie te Photoshoppen. ‘Oh, dus een 911 met de motor op de verkeerde plek?’ klonk het vanaf de andere kant van de kamer. Na wat gegniffel gingen we weer aan het werk. Wat een suf idee, zeg, zo’n Porsche Panamera met twee deuren.

Niet, dus. Want een Porsche Panamera met twee deuren zou de ideale concurrent zijn voor de nieuwe BMW 8-serie. De Panamera Coupé zou een praktischer alternatief voor de 911 zijn, maar nog altijd een 2+2 – dus geen volwaardige vierzitter. Het gerucht komt van het Britse Autocar, dat naar eigen zeggen ‘rapporten in handen heeft die belangrijke mensen binnen Porsche niet ontkennen’.

Is een Porsche Panamera met twee deuren zo’n absurd idee? Naast de Porsche 911 lijkt de carrosserievorm wat overbodig, maar een soort Bentley Continental GT van Porsche (want dat zou het in feite zijn) klinkt niet verkeerd. Het Elfje blijft de sportcoupé van de familie en de Porsche Panamera Coupé wordt de comfortabele GT.

Plus, en dit is volledig onze eigen speculatie, voor de potentiële Porsche Panamera met twee deuren ligt al een hybride aandrijflijn op de plank in Stuttgart. De nichevuller zou in de hybridebehoefte voorzien en daarmee zou een hybride 911 overbodig worden. Het klinkt allemaal zo slecht nog niet.

Reacties

  • eric heeft op 15 oktober 2020 geschreven:

    make make make less of lost kilo´s make them faster!!

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)