Leuk armbandje? Kijk even op AliExpress. Halsbandje voor Bello? Kijk even op Wish. In China weten ze wel hoe ze dingen voor spotprijzen kunnen aanbieden. Dat blijkt niet altijd de bedoeling te zijn. Zo zette een Porsche-dealer in China per ongeluk een nieuwe Porsche Panamera te koop voor ongeveer 16.500 euro.

De onoplettende werknemer kan geen verhaal doen op een tikfout. De prijs van de Panamera is in China 998.000 yuan, wat omgerekend zo’n 135.000 euro is. In plaats daarvan zet hij de Panamera online voor 124.000 yuan, of ongeveer 16.500 euro. Bloomberg sprak met een woordvoerster van Porsche. Zij zegt dat de advertentie meteen is verwijderd toen de dealer de fout ontdekte.

Toch is het een aantal mensen gelukt om bij de Porsche-dealer de Panamera te bestellen voor het gunstige bedrag. Porsche heeft contact opgenomen met degene die het als eerste lukte. Tijdens het gesprek hebben ze onderhandeld om samen tot ‘een aangenaam resultaat’ te komen.

Wat dat resultaat precies is, is niet bekend. De andere kopers kregen de aanbetaling van 911 yuan (het blijft toch Porsche) terug. Omgerekend is dat zo’n 120 euro. Zou je daarmee akkoord gaan of proberen om een rechtszaak aan te spannen tegen de dealer?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)