Rustig maar. Nog maar een maandje, en dan is de Nürburgring dicht voor de winter. Dan kun je even op adem komen en alle recordpogingen en geruchten verwerken. Want naast de vete tussen de Tesla Model S en de Porsche Taycan, is het Duitse automerk bezig met nog een record. Volgens GT Spirit is de Porsche Panamera de snelste sedan op Nürburgring geworden. Het gaat om een nieuwe uitvoering van de Porsche Panamera met de interne bijnaam ‘Lion’.

Het kenteken van de Panamera leest Leo (dus Lion, of Leeuw) en 710 – wat zou refereren aan de Nürburgring-tijd van 7 minuten en 10 seconden. Hiermee verslaat Porsche de Jaguar XE SV Project 8, met een tijd van 7 minuten en 21 seconden. De bloedsnelle Panamera zou rond de 750 pk hebben (70 pk meer dan de S E-Hybrid) en in het leven geroepen zijn om de tiende verjaardag van de auto te vieren. Volgens spotters langs de Ring rijdt de Porsche nu tijden van 7 minuten en 11 seconden.

GT Spirit vroeg bij Porsche op de man af of de Panamera een nieuw record zou neerzetten. Woordvoerder Ben Weinberger knipoogde en zei dat hij ‘het niet kon bevestigen of ontkennen.’ De Panamera zou 250 kilo minder wegen door het verdwijnen van comfortmiddelen, wat deels gecompenseerd word door een rolkooi van 115 kilo. De stoel komt uit een 718 Cayman GT4. Hoe spartaans de productieversie (áls ie komt) wordt, is niet bekend. Een Panamera Clubsport, zit iemand daar op te wachten?

Het wordt spannend met Tesla

De strijd met Tesla wordt nu ook verlegd naar het sedan-record. Want volgens Tesla is een tijd van 7 minuten en 20 seconden zeker mogelijk, maar ze gaan voor de tijd van 7 minuten en 5 seconden. Mochten ze de laatste tijd halen, dan pakt de Model S Plaid zowel het record voor snelste vierdeurs EV als het record voor snelste sedan rond de Nürburgring. Of kan het je inmiddels allemaal geen donder meer interesseren?

‘Porsche Panamera snelste sedan op Nürburgring’

Advertentie

Reacties

  • Paul heeft op 23 oktober 2019 geschreven:

    Nou wel een beetje klaar met de nurburgring 😒

    Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie