Je hebt mensen die op een regenachtige avond stiekem een lege parkeerplaats opzoeken, snel hun auto drie keer dwars zetten en ‘m smeren voor iemand er iets van zegt. En je hebt mensen als de Nederlandse coureur en Porsche-instructeur Dennis Retera. Hij ging naar de paddock van de Hockenheimring, gooide daar zijn achterwielaangedreven Porsche Taycan in een drift en zette prompt een Guinness-wereldrecord neer.

Retera wist de Taycan 55 minuten lang zijwaarts te houden, gedurende 210 rondjes om de 200 meter lange cirkelbaan op Hockenheim. Hij legde een afstand af van 42,171 kilometer een reed daarbij gemiddeld 46 km/u. De aanwezige jury van Guinness World Records hield de boel met GPS, camera’s en sensoren in de gaten. Ze erkennen de actie met de Porsche Taycan als de langste drift die ooit met een elektrisch aangedreven voertuig werd neergezet.

‘Het kostte veel moeite om gedurende 210 ronden m’n concentratie vast te houden’, vertelt de kersverse kampioen stroomdonuts. ‘De met water besproeide cirkelbaan biedt niet overal dezelfde hoeveelheid grip. Ik heb geprobeerd de drift vooral met het stuur te controleren. Dat werkt beter dan met het stroompedaal, het risico op een pirouette is dan veel groter.’

Chris Harris was héél even recordhouder van de langste drift in de Porsche Taycan

Onze eigen Chris was ook op Hockenheim aanwezig. Hij mocht voorafgaand aan Dennis’ poging proberen om de Porsche Taycan het langst in een drift te houden. Hoe het hem verging, zie je hieronder.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie