Ruim een jaar geleden verscheen de Citroën Ami One en het leek de zoveelste mobiliteitsdroom van een automerk. Al eventjes is bekend dat Citroën serieuze plannen heeft met de kleine rakker, en vandaag krijgt de Ami One een prijs. Het is geen volwaardige auto, meer een soort hippe elektrische brommobiel (maar dan zonder de brom). Het Franse merk noemt het zelf een ‘baanbrekende en innovatieve oplossing voor stedelijke mobiliteit die voor iedereen toegankelijk is’.

De prijs van de Citroën Ami One is 6.900 euro, en dan rij je in een dicht autootje met plek voor twee personen. Anders dan in een Twizy dus, waarin je wel beschut, maar toch buiten zit. Ter vergelijking: een Birò, die witte karretjes die je overal in Amsterdam ziet, kost minimaal 14.995 euro.

In Frankrijk betaal je 19,99 euro per maand voor de Ami One. Je hebt dan een abonnement dat vier jaar geldig is, met een startbedrag van 2.644 euro. Het karretje wordt in dat geval aan huis bezorgd. Volgens Citroën Nederland moet je voor Nederland aan ongeveer dezelfde prijzen denken. Serieus betaalbaar, dus.

Verzekeren kan vanaf 270 euro per jaar en een onderhoudsbeurtje is elke twee jaar wel gewenst, volgens Citroën. De Citroën Ami One biedt 75 kilometer actieradius door een 5,5-kWh batterij. De elektromotor is 8 pk sterk en zorgt voor een topsnelheid van 45 km/u, wat ook betekent dat je met een AM-rijbewijs in de kleine Citroën moet kunnen rijden. Het opladen gaat gewoon via een normaal stopcontact en duurt drie uur als je je accu helemaal vol wilt hebben.

Inwoners van Frankrijk kunnen vanaf 11 mei hun Citroën Ami One voor de genoemde prijs bestellen. Nederland en België volgen later.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)