Nederlanders zeggen niet ‘oh, wat een mooi groot huis’ maar ‘jeetje, wat zal de gasrekening hoog zijn’. En daarom is het leuk en aardig dat de nieuwe Lamborghini Revuelto meer dan 1.000 pk heeft, maar in Nederland willen we gewoon weten wat dat ding kost. Gelukkig hebben we een eerste indicatie voor de prijs van de Lamborghini Revuelto.

Lamborghini heeft nog geen exacte prijs gecommuniceerd, maar de grote baas van het merk zegt dat de PHEV rond de 500.000 euro moet gaan kosten. Dit is nog wel zonder belastingen én het is nog de vanafprijs. Als je daar nog wat leuke opties bij wilt of een bijzondere lak, dan gaat de teller snel lopen bij merken als Lamborghini.

Wat wordt de Nederlandse prijs van de Lamborghini Revuelto?

We kunnen wel een grove inschatting maken van de Nederlandse prijs. Sowieso komt er 21 procent BTW bij en dan nog de BPM. De BPM is afhankelijk van de uitstoot en die zou zo’n 30 procent minder moeten zijn dan de SVJ. Je zou dan rond de 380 gram CO2 per kilometer uitkomen, wat zou neerkomen op ongeveer 115.000 euro BPM.

Ga er dus voor de gein maar vanuit dat Nederlandse klanten (die er een gele plaat op willen schroeven) zo rond de 700.000 euro moeten betalen voor een Lamborghini Revuelto. Dat is ruim een halve ton meer dan je gemiddeld betaalt voor een Lamborghini Aventador SVJ. Maar dan heb je wel 1.015 pk én een elektrische modus waar je weer wat benzinegeld kan besparen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)