Prodrive – het Britse autosportbedrijf dat verantwoordelijk is voor enkele van de beste raceauto’s in alle disciplines in de afgelopen 40 jaar – heeft laten doorschemeren dat het werkt aan een restomod van een tweedeurs Subaru Impreza. Dat is in ieder geval onze eigen invulling aan de hand van een plaagplaatje dat het bedrijf plaatste op Twitter. Een gloednieuwe oude Impreza – dat zien we wel zitten.

Prodrive stuurde de afbeelding de wereld in met de tekst ‘een opnieuw gedefinieerd icoon, dit is P25’. Er staat een datum bij, dus we zouden het eindproduct (wat dat ook mag zijn) op 25 mei moeten zien. We zijn inderdaad enorm enthousiast, niet op de laatste plaats omdat dat duidelijk het silhouet is van een tweedeurs Impreza.

Prodrive leidde natuurlijk het Subaru World Rally Team van 1990 tot 2008. Het avontuur begon met de Subaru Legacy, wat ook een toffe basis is voor een restomod. Maar de iconische Impreza lijkt ons ook een geschiktere keuze voor een feestmodel.

Het bedrijf kreeg toentertijd de opdracht om 1.000 exemplaren van de glorieuze tweedeurs Impreza P1 voor op straat te produceren. Zou de P25 daar een moderne update van kunnen zijn? We zullen moeten afwachten. De auto die je hierboven ziet, is trouwens een volbloed Prodrive-Subaru van niemand minder dan Colin McRae – geen P1. Zeggen we ook geen nee tegen.

Reacties

  • cossiekiller heeft op 20 mei 2022 geschreven:

    Die op de haederfoto is toch echt wel een WRC of een 22B.
    Een P1 ziet er redelijk anders uit…

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)