Productiehel. Zo noemt Tesla-baas Elon Musk de fabricage van zijn Model 3. Keer op keer lagen de fabrieken stil, om diverse redenen. De pers keerde zich tegen de ooit bejubelde elektrobaas en de Elon keerde zich op zijn beurt tegen de pers.

Maar het bedrijf, dat volgens analisten zeer binnenkort op de fles gaat, meldt eindelijk goed nieuws: de fabriek draait op volle toeren en de gewenste productiesnelheid is bereikt. De doelstelling stond op 5.000 exemplaren per week.

Elon Musk tweet trots dat de fabriek 7.000 auto’s in 7 dagen uitfloepte. En, zo zegt de CEO, 10.000 per week is waarschijnlijk ook haalbaar. Om het aantal te bereiken, moest Tesla een enorme tent bouwen om daarin een extra productielijn te maken.

Moddergooien met Ford

Elon Musk vertelde een paar dagen eerder aan Wall Street Journal dat de productielijn van Ford eruitziet als een lijkenhuis. Mark Truby, Vice President of Communications bij Ford antwoordde daarop: ‘Zonder twijfel is de sfeer in de tent funky, maar aan de andere kant van de straat rolt er elke 53 seconden een Ford F-150 van de band.

Toen Elon Musk het goede nieuws op Twitter gooide, kwam er direct een gevat antwoord van Ford-CEO Steven Armstrong met: 7.000 auto’s in ongeveer 4 uur. Twitter heeft toch soms nog wel z’n momentjes.

Tweet van Steven Armstrong

Tweet van Mark Truby

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie