In Zwitserland zijn vandaag de deuren van de Grand Basel Trade Fair geopend. Naast onbetaalbare klassiekers en nieuwere auto’s van exceptionele waarde, vind je er ook een 1:4 schaalmodel van een vermoedelijke supercar die bedacht is door Pure H: een nog vrij onbekende start-up die tot leven is geroepen door investeerder René Schmidli.

Geen hypercar

Naar eigen zeggen wil Schmidli een exclusieve sportauto op de markt brengen die ook gewoon in het dagelijks leven dienst kan doen. Het doorbreken van allerlei technologische grenzen en snelheidsrecords vindt hij daarbij niet interessant. De investeerder benadrukt dan ook dat de auto van Pure H in geen enkele vorm een hypercar moet worden. Wel staan luxe en design hoog bij hem in het vaandel.

McLaren P1?

Na een blik op de conceptfoto’s die door Pure H het internet op zijn geslingerd, doet de nog naamloze auto ons toch wel heel erg aan een McLaren P1 denken. Hebben we hier te maken met een gevalletje beter goed gejat dan slecht verzonnen? Daar moeten we achter komen wanneer Pure H besluit om de auto in productie te laten gaan. Iets wat het bedrijf zegt te ambiëren in de toekomst.

Toekomstplannen

Het plan van Pure H is om de auto een onderstel van koolstofvezel en een elektrische aandrijflijn te geven. En om ‘m in een kleine oplage te bouwen. Verdere details ontbreken vooralsnog, maar dan weet je al: goedkoop zal ie niet worden.

Reacties

  • Chris heeft op 6 september 2018 geschreven:

    De man erachter wil dat het geen supercar is, maar dat hij ook dagelijks te gebruiken is. Elke auto kun je natuurlijk dagelijks gebruiken, maar deze is wel zeer onpraktisch. In de bagageruimte past waarschijnlijk alleen een handtasje.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)