De naam Piëch zal je als autoliefhebber ongetwijfeld zeer bekend voorkomen. Ferdinand K. Piëch is de kleinzoon van ene Ferdinand Porsche – onder meer de uitvinder van de hybride-auto en oprichter van een re-de-lijk succesvol Duits merk of twee. Ferdinand Piëch werd in 2002 voorzitter van de raad van commissarissen bij de Volkswagen Groep.

Ondernemen zit in de familie, want de zoon van Ferdinand, Anton Piëch, richt nu een eigen automerk op met zakenpartner Rea Stark Rajcic. De naam? Piëch Automotive. Ze zijn gevestigd in Zwitserland. De Piëch Mark Zero is de eerste auto van het merk. De auto is volledig elektrisch, kan binnen vijf minuten voor 80 procent opgeladen worden en rijdt 500 kilometer op één lading.

Drie elektromotoren met elk 204 pk geven de Piëch Mark Zero een 0-100-tijd van 3,2 seconden. De topsnelheid is 250 km/u. De batterijen genereren weinig hitte en zijn daarom luchtgekoeld (zijn overgrootvader zou trots zijn). Dat scheelt zo’n 200 kilo aan koelsysteem, waardoor het geheel een relatief behapbare 1.800 kilo weegt.

Uitgebreide informatie volgt nog, want de auto wordt morgen officieel onthuld op de Autosalon van Genève. De Piëch Mark Zero moet zo’n 200.000 euro gaan kosten, exclusief belastingen. Wanneer je de auto gaat zien, wordt later bekend. En of je ‘m überhaupt gaat zien ook. Het is immers wel weer de zoveelste nieuwe elektrische supercar en het is altijd afwachten of zo’n auto écht komt. En anders dikke Piëch.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)