We zijn niet direct fans van extreme optische tuning, maar toen deze foto’s van Hamann in onze mailbox belandden, moesten we toch even in onze ogen wrijven. De Range Rover Evoque vinden we prachtig, en aan iets prachtigs moet je eigenlijk niets veranderen. Maar mensen, wat ziet dit ding er stoer uit.

Let wel: als je ‘m een andere kleur dan zwart geeft, wordt ie waarschijnlijk ordinairder dan de roddelblaadjes waarin je elke week foto’s van Clarkson in zwemkleding kunt vinden. Nee, donker en sinister moet deze Evoque zijn. Dat staat ‘m goed.

Volgens Hamann willen eigenaren van Evoques hun individualiteit tentoonspreiden, en is er geen betere manier om dat te doen dan met hun gatenkaasbumpers en 22 inch gigavelgen. Vooruit. Verder schroeven ze een setje wielkastverbreders en sideskirts op de Range Rover, en vergroten ze de spoorbreedte meteen maar met 70 mm vóór en 80 mm achter.

De motoren krijgen een oppepper: zo gaat de 2.2 Si4 maar liefst 38 pk omhoog en krijgen de diesels (2.2 TD4, ED4 en SD4) er elk 31 pk en 65 Nm bij. Het onderstel wordt ook aangepast: de koets komt 30 mm lager bij het wegdek te liggen. Om het af te maken kun je je Hamann Evoque uitrusten met een handgemaakt leren interieur, waarbij we moeten aantekenen dat de donkerrode kleur die we op de foto’s denken te zien wat ons betreft perfect gekozen is. Lekker hoor.

Reacties