De kleine RR Evoque was allang bekend, maar Land Rover was tot nu toe niet al te scheutig met foto’s en gedetailleerde info. Inmiddels hebben ze alles over het autootje bekendgemaakt wat je maar wilt weten.

Zo komt de Evoque op de markt met de 2,0-liter Ford EcoBoost-motor die we kennen uit onder andere de Mondeo. Bij Range Rover heet dit blok Si4 en levert het 240 pk, erg netjes dus. Voor de milieuridders zijn er ook twee 2.2 dieselmotoren met 150 en 190 pk. De slapste variant is te combineren met enkel voorwielaandrijving; dan verbruikt ie gemiddeld 4,9 l/100 km en stoot ie ‘minder dan 130 g/km’ aan CO2 uit, zegt Land Rover.

Verder schijnt deze superpremium crossover coupé een schitterend afgewerkt interieur te hebben, met als optie onder andere een Dual View-scherm (kijk naar navigatie of tv, afhankelijk van op welke stoel je zit), surround-camera’s (vijf stuks in je bumpers), parkeerassistentie, heel veel BlueTooth en een extrabijzonder Meridian-audiosysteem met zeventien speakers (825 Watt).

De uitvoeringsniveau’s van de Evoque heten Pure, Prestige en Dynamic, waarbij de laatste met dikke 20-inchers, speciale exterieuraccenten en sportstoelen wordt uitgerust. In Nederland zul je de auto vanaf zo’n 45.000 euro (richtprijs) kunnen bestellen.

Reacties