Een flikflak-exterieurkleur en een zwart-wit interieur met rode accenten. Je hoeft het niet mooi te vinden, echt niet. Maar je moet toch wel respecteren dat iemand het lef heeft gehad om zijn Range Rover SV Autobiography van een kwart miljoen euro in deze kleur te bestellen. Schaam je overigens niet als je er wél van gecharmeerd bent: ook dat begrijpen we.

De kleur luistert naar de naam SVO Spectral Blue Ultra Metallic en verandert van kleur als het zonlicht hem dat opdraagt. De lak bevat volgens Outland 4×4 zogenoemd ‘ChromaFlair-pigment dat de kleur een sterke schakering geeft van dieppaars naar blauw en vervolgens naar turkoois en donkergroen.’

Welke lefgozer stelde zijn Range Rover V8 zo samen? De CEO van Land Rover Duitsland. Hij vinkte in 2017 de kleur aan en trok de pen in één haal door over de gehele optielijst. In Nederland zou hij nieuw 264.990 euro gekost hebben. Nu mag hij mee voor 169.900 euro met een tellerstand van 23.801 kilometer.

De 5,0-liter V8 benzinemotor met supercharger geeft 550 pk en 680 Nm koppel. De 0-100-sprint zit erop na 5,1 seconden, waarna je rustig doortrekt naar 224 km/u. Bij de introductie was het niet voor niets de krachtigste Range Rover ooit. Nu is er trouwens nog de SVR, met 25 pk extra.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)