Het jaar 1963 is erg belangrijk voor de auto-industrie. Porsche laat de eerste 911 aan het publiek zien en Ferruccio Lamborghini richt Automobili Lamborghini S.p.A op. Nu, precies zestig jaar later, bestaan de twee nog steeds. Lamborghini viert haar zestig jaar bestaan met een bijeenkomst in Japan. Op het circuit Suzuka rijden zoveel Lamborghini’s tegelijkertijd dat de stoet een officieel record boekt.

Je ziet exemplaren van de Urus en de Aventador, maar ook Miura’s en Diablo’s. In totaal doen er 251 Lamborghini’s mee aan de parade over het circuit. We zullen geen inkoppertje maken en zeggen dat de andere Lambo’s waarschijnlijk kapot waren. De stoet breekt een officieel Guinness World Record voor ‘de meeste rijdende Lamborghini’s op één moment’.

Lambo-baas Stephan Winkelman mag het certificaat ontvangen: ‘Het doet me ontzettend veel deugd om het speciale moment mee te mogen maken van het ontvangen van een Guinness World Record in een belangrijk jaar zoals dit.’ Tijdens de viering zijn de Lambo’s ook nog langs wat bezienswaardigheden gereden in Japan. Dat resulteert in een parkeerplaats vol Lamborghini’s. Volgend jaar in Zandvoort doen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)