Je hebt de knoop doorgehakt: je gaat dit jaar eindelijk de Nürburgring Nordschleife trotseren. Goede timing, want er ligt op veel plekken nieuw asfalt waardoor de Groene Hel een stukje veiliger geworden is. Iedereen met een rijbewijs en een auto die de openbare weg op mag, mag de Nürburgring op. Let goed op: er gelden wel bepaalde regels op de Nürburgring Nordschleife.

De regels op de Nürburgring Nordschleife schurken heel dicht tegen het gebruiken van je gezonde verstand aan. Sla eerst het noodnummer van de Nürburging op in je telefoon (+49 800 208 32 00), voor het geval dat. Zorg daarna vooral dat je auto in goede staat is. Dus ook je banden, remmen en alle vloeistoffen. Rij altijd met je lampen aan en je gordel om.

De regels op de Nürburgring lijken op die van de snelweg

Net als op de openbare weg moet je zoveel mogelijk rechts aanhouden en mag je niet rechts inhalen. Ook is het verboden om zomaar stil te gaan staan op de Nürburgring. Als je pech hebt, parkeer je auto dan en ga zelf achter de vangrail staan. Bel meteen het noodnummer. Ook als iemand anders een ongeluk heeft gehad en je bent gestopt, ga je achter de vangrail staan om het noodnummer te bellen.

Minder bekende regels op de Nürburgring Nordschleife zijn dat je auto niet luider mag zijn dan 130 dB en dat je niet mag filmen of je rondetijd mag bijhouden. Driften is ook ten strengste verboden. Rij bij een gele vlag niet harder dan 50 km/u en haal niet in. Ook bij het verlaten van de Nordschleife moet je je snelheid verlagen tot 50 km/u.

Wat in de onderstaande video niet duidelijk gezegd wordt, is dat je goed in je spiegels moet kijken. In de regel is het aan de inhalende partij om te zorgen dat het passeren veilig verloopt, maar je kunt maar beter altijd goed blijven opletten. Het snelheidsverschil tussen beginners en gevorderden is enorm. Op 17 maart gaan de Touristenfahrten weer beginnen!

De regels op de Nürburgring Nordschleife tijdens Touristenfahrten

Foto’s: Apex Nürburg

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear