Een familiezeuler met standaard 20 inch wielen, Renault heeft het. Achterin kun je 572 liter aan rommel kwijt en de Grand Scénic biedt plaats aan vijf tot zeven inzittenden. Voor extra swag kun je kiezen uit een tweekleurig carrosserie. Door de hele cabine zitten vakjes om spullen te verbergen.

Het komt misschien als een schok, maar de Grand Scénic is de grote versie van de Scénic die we al kennen. Hij groeit 24 centimeter en krijgt een nieuw kontje dat lijkt op die van de Espace. In de prijslijsten staan de bekende benzinemotoren met 115 en 130 pk. Dieselaars kiezen uit 130 en 160 pk. Nieuw is de dCi 110 Hybrid Assist, dit is een hybride zonder stekker en met handbak. Een van de weinige, dan wel niet de enige, hybrides zonder automaat. In ieder geval geen loeiende CVT, daar worden we blij van.

Dankzij het One Touch Folding-systeem is met een simpel tikje op de touchscreen de achterbank neer te klappen. Daarmee ontstaat een volledig vlakke laadruimte. De passagiersstoel voorin is neerklapbaar, zodat dat voorwerpen tot een lengte van maar liefst 2,85 meter eenvoudig zijn te vervoeren. Ikea here we come!

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)