Oui oui oui! Eindelijk een leuke hatchback die niet slechts bij een concept blijft.

Oké, ten opzichte van de TwinRun Concept met 320 pk is de Twingo GT wel een flink afgezwakt geval. De petite hot hatch doet het met 110 pk en 170 Nm uit een 0,9-liter turbomotortje. Schakelen doe je met een handbak. Verdere specificaties zijn nog niet bekend. Verwacht geen schokkende acceleratietijden, de Twingo weegt toch wel bijna 1.000 kilo. Verwacht wel veel smiles to the gallon.

De Twingo GT is 20 pk sterker dan het huidige topmodel. Van de achterwielaandrijving van de Twingo merkte je normaal vrijwel helemaal niets. Simpelweg omdat het autootje te weinig vermogen had en een ESP-systeem zonder humor. Renault zegt dat de ESP opnieuw gekalibreerd is en de wielophanging is ook aangepast. Zou deze Twingo met zijn extra vermogen dan misschien een beetje kunnen gummen? En ongeacht wat de achterbandjes doen, dit moet leuk sturen.

Verder krijg je 17 inch wielen, een luchtinlaat in het zijscherm en twee dikke centrale pijpen. De Twingo GT wordt leverbaar in vier carrosseriekleuren: Orange Piment, Gris Lunaire, Noir Etoilé en Blanc Glacier. Oranje, grijs, zwart en wit dus.

De levering van de Renault Twingo GT start in het najaar. Renault maakt de prijzen later dit jaar bekend. Bezoekers kunnen hem al aanschouwen op het Goodwood Festival of Speed, waar hij naast de idiote Clio R.S. 16 staat.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)