Rezvani ken je misschien het beste van de gepantserde Tank, maar dat is niet waar het ooit begon voor het bedrijf uit Californië. Rezvani heeft de afgelopen jaren voornamelijk pantserwagens gebouwd – sommige met zes wielen, maar nu lijkt het erop dat het teruggaat naar zijn roots. Er komt een nieuwe Rezvani Beast aan en het belooft een knotsgekke sportauto te worden.

De allereerste Rezvani Beast arriveerde in 2015 en was gebaseerd op de Ariel Atom, maar dan met een turbo én een supercharger voor een coole 500 pk. Rezvani besloot toen dat dit veel te tam was, en dus werd later in hetzelfde jaar de 700 pk sterke Beast X onthuld. In 2018 werd de op Lotus Elise gebaseerde Beast Alpha X Blackbird getoond, opnieuw met 700 pk en dit keer met een gewicht van 975 kilo.

Rezvani heeft tot nu toe alleen de bovenstaande teaser uitgebracht, maar we weten wel dat de nieuwe Beast een lichtgewicht carrosserie van koolstofvezel zal hebben en deze keer een twin-turbo. De motor ligt ergens in het midden en het vermogen zal ruim 1.000 pk zijn. De prijs is nog onbekend, maar voor 250 dollar krijg je een plekje in de wachtrij. De eerste exemplaren moeten in 2023 verschijnen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear