Spreekwoorden en gezegdes worden zo hier en daar ingehaald door de tijd. Zo slaat de uitdrukking ‘peperduur’ eigenlijk nergens meer op – net als hoe het negen van de tien keer gebruikt wordt, overigens. En wat dacht je van ‘het vijfde wiel aan de wagen’? De bouwers van deze Rezvani Hercules 6×6 snappen niet wat daar erg aan is.

De Rezvani Hercules 6×6 stuwt 1.318 pk en 1.340 Nm naar alle wielen, wat meer dan het dubbele is van de Mercedes G-klasse met dezelfde hoeveelheid wielen, of de creatie van Hennessey. De motor is een extra gemotiveerde 7,0-liter V8 uit de Dodge Demon (die inderdaad een slag groter is geworden), die het vermogen doorgeeft aan een achttraps automaat.

Als je de naam herkent, dan heb je de Rezvani Tank waarschijnlijk al eerder gezien. Heel bot gezegd is de Rezvani Hercules 6×6 een uitgerekte versie van de Tank. Nog altijd gebruikt Rezvani het chassis en het interieur van Jeep, maar in dit geval dus met extra wielen en een laadbak. De totale lengte is 6,2 meter.

De perfecte daily driver

‘De Rezvani Hercules 6×6 is niet ontworpen om simpelweg een groter voertuig te zijn qua afmetingen, maar eerder een auto die een perfecte balans biedt tussen een bruut en gespierd karakter, maar ook comfortabel en praktisch genoeg is als dagelijks vervoer in de stad’, aldus Rezvani. We willen graag weten in wat voor steden zij wonen. Succes met fileparkeren.

Net als de Tank kun je de Hercules 6×6 bestellen in een Military Edition. De buitenkant kopt dan kogels terug en je krijgt leuke gadgets als een rookscherm, infraroodcamera’s, deurgrepen die indringers elektrocuteren, sirenes, flitsende lampen, gasmaskers en een kit tegen onderkoeling. Het vermogen gaat de auto nodig hebben, want al die spullen zijn niet licht.

De prijs van de Rezvani Hercules 6×6

Overigens kun je ook kiezen voor een wat meer bescheiden V6-diesel, V6-benzine of een V8 met 500 pk. Daarnaast zijn er opties voor het onderstel, remmen en een lier. De vanafprijs is 190.000 euro exclusief belasting, maar als je het maximale vermogen en kogelwerende delen wilt, mag je dat bedrag gerust verdubbelen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)