Als je bang bent dat je mensen boos hebt gemaakt met je klimaatplannen, maar je vindt het hypocriet om dan met een gepantserde auto met een dikke V8 naar Den Haag te komen, heeft Rezvani een mooie oplossing. Dit is de Rezvani Tank Hybrid. Weg is de V8 met zo’n 1.000 pk en daarvoor terug komt een verstandige 2,0-liter viercilinder en een elektromotor.

De nieuwe Rezvani Tank Hybrid pakt de plug-in hybride aandrijflijn van de Jeep Wrangler 4Xe, die bij de Jeep goed is voor 380 pk en een elektrische actieradius van zo’n 50 kilometer. Het is niet duidelijk of Rezvani de aandrijflijn heeft aangepast. Vanbinnen kun je duidelijk zien dat Rezvani heeft gevist in de vijver van Jeep.

Lees ook: Wij reden de buitenaardse Rezvani Jeep in Area 51

Bij de Jeep werd 79 gram CO2-uitstoot per kilometer gemeten. Bij de instap-Golf is dit al 122 gram. De Tank zal misschien iets zwaarder zijn, maar op papier zou de BPM lager moeten zijn van de Tank. Als je de het Military-pakket erbij doet, kan dat overigens wel veranderen. Dan krijg je zaken als een kogelwerend carrosserie en een EMP – dat zal wel iets wegen.

Prijs van de Rezvani Tank Hybrid

De prijs van de Rezvani Tank Hybrid is minimaal 183.500 dollar, omgerekend net geen 170.000 euro. Wil je de gepantserde uitvoering, dan moet je denken aan minimaal 267.500 dollar, of 245.000 euro. Dat is inderdaad ietsjes meer dan een Golf. Een sportuitlaat voor de viercilinder-Tank kost je zo’n 2.000 euro extra, trouwens.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)