Net als je denkt dat Rolls-Royce een beetje in slaap gesukkeld is, met al jaren dezelfde modellen en weinig vernieuwing daarbinnen, gooien ze een persbericht naar buiten over hun volgende trots. De Wraith zal in Genève onthuld worden, en wordt volgens de Britten 'de meest dynamische, krachtigste en mooiste Rolls-Royce ooit'.

Wat de Wraith, vernoemd naar een klassieker uit 1938, precies voor model is, wil Rolls-Royce nog niet zeggen. Gelukkig is er altijd nog het internet. Recente gecamoufleerde testauto's, die onder andere op de Nürburgring gespot werden (jazeker, James), duiden op een coupévormige tegenhanger van de Ghost. Gezien de schoonheid van de Phantom (Drophead) Coupé kunnen wij dat alleen maar toejuichen.

Het is de bedoeling dat de Wraith in het vierde kwartaal van dit jaar op de markt komt. In de aanloop naar de autosalon van Genève komt Rolls met meer informatie, plus een hoeveelheid teasers die we, zoals gebruikelijk, over zullen slaan tenzij enigszins boeiend. Voor nu wilden we jullie dit gave, rokerige plaatje van de Spirit of Ecstasy niet onthouden.

Update 22/1/2013: En er is een nieuw, donker fotootje van de zijkant. Netjes!

Reacties