Je kunt een Rolls-Royce Dawn kopen en met het dak omlaag naar een onbewoond gebied rijden om te genieten van een grote sterrenhemel. Of je bekijkt het praktischer en haalt deze Rolls-Royce Wraith Shooting Brake in Nederland. Door het verlengde dak kijk je hier naar de grootste sterrenhemel in een auto. En door de manier waarop het plafond gemaakt is, lijkt het alsof de hemel oneindig is. Oh, en de V12 is opgeleukt naar 700 pk en 800 Nm.

De Rolls-Royce Wraith Shooting Brake is een ontwerp van de Nederlander Niels van Roij, tot leven gewekt door het Belgische bedrijf Carat Duchatelet. Ze noemen de creatie de Silver Spectre en de prijs was tot nu toe niet bekend. Geheel volgens Rolls-traditie was het een gevalletje ‘als je ernaar moet vragen, dan kun je het waarschijnlijk niet betalen’. We hadden het vermoeden dat het eerste exemplaar direct naar een welvarende klant zou gaan, maar het blijkt dat deze bordeauxrode shooting brake nog staat te wachten op een baasje.

Een van de zeven

Deze Silver Spectre is de eerste in een reeks van zeven shooting brakes. Afgelopen vrijdag vertelde Niels van Roij aan TopGear dat er in principe nog plek was voor één snelle beslisser voor een gloednieuw exemplaar. Voor een Silver Spectre die helemaal naar jouw smaak is, ben je 600.000 euro kwijt – exclusief belastingen. Uiteraard kun je er direct geinige accessoires bij bestellen, zoals een bijpassende picknickset of een kofferset van dezelfde materialen als de bekleding van de auto.

Als je het geduld niet hebt om er zelf een samen te stellen, kun je gaan voor deze bordeauxrode Shooting Brake, op basis van een Wraith uit 2017. Voor de prijs van dit gebruikte exemplaar zul je even moeten bellen naar Classic Youngtimers Consultancy in Uden. Wees gewaarschuwd: een vriendelijk geprijsd alternatief voor een Polo BlueMotion zal het nog altijd niet zijn.

Advertentie

Reacties

  • Miguel heeft op 2 september 2020 geschreven:

    Het is net een lijken auto

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie