Bij het horen van het vermogenscijfer 717 pk (of 707 bhp) schieten de gedachten van de meeste autogekkies meteen naar de Dodge Charger en Challenger Hellcat. Die halen het royale vermogen uit een schreeuwerige 6,2-liter V8 met supercharger. Deze Rolls-Royce Wraith behoudt gewoon zijn V12-motor, maar krijgt van tuner Novitec eveneens 717 pk en 986 Nm. Standaard is het vermogen 632 pk en het koppel 800 Nm. De V12 zal iets minder gewelddadig door de toeren jagen dan de Amerikaanse V8.

Spofec is een submerk van Novitec

Officieel verkopen ze de upgrade onder de naam Spofec, wat een samentrekking is van Spirit of Ecstasy, het beeldje op de motorkap. Van deze Overdose Limited Edition verkoopt de tuner drie exemplaren wereldwijd. Allemaal groeien ze in de breedte, 7 centimeter vóór en 13 centimeter achter, met dank aan een koolstofvezel bodykit. Met een module laten ze de luchtvering 4 centimeter zakken. Bij 140 km/u gaat de luchtvering weer terug naar de oorspronkelijke hoogte.

Dankzij het extra vermogen is de 0-100-tijd nu 4,2 seconden in plaats van 4,6 seconden, dus dat ga je wel merken. De 22-inch wielen komen van velgenboer Vossen. Het interieur maakt Spofec op maat aan de hand van de wensen van de klant. Wat de gelimiteerde Rolls-Royce Wraith Overdose moet kosten, is niet bekend.

Reacties

  • Chris heeft op 30 april 2021 geschreven:

    Voor de geslaagde crimineel of een overbetaalde voetballler.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)