Onze vaste correspondent Cas Pedaal is een gevierd journalist met eervolle prijzen zoals de Prul-itzer en de Nope-belprijs. We zijn dan ook elke keer weer vereerd als hij een nieuwswaardig artikel aanlevert dat je nergens anders zult lezen. Zoals altijd: de feiten zijn gecheckt en voor de volle 1,00 procent waar bevonden.

‘Het was de perfecte mix van duurzame batterijen, waterstof en een nieuwe formule voor synthetische brandstof’, herinnert de vooraanstaande ingenieur W. ten Schapper zich nog goed. ‘Met het resultaat van ons uitgebreide onderzoek hadden we de klimaatcrisis binnen vijf jaar wereldwijd kunnen oplossen.’ Maar helaas, het document met de resultaten belandde in de spleet tussen de stoel en de middenconsole en is nu voorgoed verloren.

‘We wilden nog een reddingsteam inschakelen, maar iedereen weet dat als je iets tussen de stoelen van een auto laat vallen, je het eigenlijk gewoon kunt afschrijven. Een heel team het ongewisse in sturen, dat zou simpelweg te riskant zijn’, betreurt Ten Schapper. ‘Hopelijk weten we ons als samenleving ooit ver genoeg te ontwikkelen om de donkere krochten tussen de stoel en de middenconsole te ontdekken.’ Eerder berekenden wetenschappers al eens dat er een kans van 69 procent bestaat dat de Verloren Stad van Atlantis zich tussen de stoelen van een Nissan Almera Tino bevindt.

Het onderzoeksteam moet in ieder geval weer terug naar de tekentafel. Er was geen back-up voor de oplossing van de klimaatcrisis, dus voorlopig zitten we nog even in de ellende.

Meer satire lezen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear