Een droomschuurvondst in Argentinië, waar een dealervoorraad met gloednieuwe Alfa Romeo’s, Fiat en Peugeots boven water is gekomen. Volgens Autoblog.com.ar gaat het hier om de bedrijfsvoorraad van een succesvolle autodealer. De eigenaren, vader en zoon, stierven kort na elkaar, waarbij er vermoedelijk sprake was van een misdrijf. De auto’s stonden bijna 30 jaar stof te verzamelen in een schuur. Totdat recentelijk een erfgenaam besloot al het vastgoed te verkopen. De man, die waarschijnlijk niets met auto’s heeft, trok de schuurdeuren op en zag het stoffige blik staan.

Zijn reactie was: ‘Haal al deze rotzooi hier weg, ik wil mijn schuur verkopen’. Een kennis van de erfgenaam nam via Instagram contact op met het bedrijf Kaskote Calcos, dat bijvoorbeeld wraps op auto’s plaatst en auto’s grondig reinigt. Zij mochten een Fiat Uno 70S Italiano, Fiat Tipo, Fiat Duna, Fiat Ducato, Fiat Tempra, Alfa Romeo 33 (Sportwagon) en Peugeot 405 ophalen. De meeste auto’s zijn gloednieuw met vrijwel geen kilometers op de teller. Onder de stoflaag verschenen gloednieuwe auto’s die zo weer in de showroom geparkeerd kunnen worden.

Wat gebeurt er met de schuurvondst?

Blijkbaar was er weinig vocht in de garages, want op het eerste oog is geen roest te zien. Ook blijven vandalen blijkbaar weg van de schuur. Het is niet helemaal duidelijk wat er met de auto’s gaat gebeuren, ook omdat de documentatie van de auto’s nog geregeld moet worden. Op vragen van Facebook-gebruikers of de auto’s verkocht worden, reageert Kaskote Calcos niet. Ook vonden we de auto’s nog niet terug op Argentijnse verkoopwebsites. Hou je ogen open voor een Fiat Uno met 75 kilometer op de teller.

Reacties

 • Jochen heeft op 1 april 2020 geschreven:

  Ofwel gebruikte Fiat en Alfa andere benamingen voor de zuid Amerikaanse markt ofwel blundert topgear hier in de benaming van enkele modellen.

  Reageer
 • hans33 heeft op 31 maart 2020 geschreven:

  Jongens, is dit een autosite of de viva? Alfa 133???? Alfa 33 pininfarina??? You so funny

  • TopGear Redactie heeft op 1 april 2020 geschreven:

   Dit is wat Kaskote Calcos beweerde, maar we waren iets te vlug met overnemen – aangepast!

   Reageer
  Reageer
 • John heeft op 31 maart 2020 geschreven:

  Italiaanse auto’s die niet roesten. Iets klopt er niet in dit verhaal haha

  • Rud heeft op 1 april 2020 geschreven:

   😜

   Reageer
  Reageer
 • Roy s heeft op 31 maart 2020 geschreven:

  Niets raars gebeurde wel vaker de teller werdt meest geprobeerd tot 0 km en de dagteller begon vaak wel op 0

  Reageer
 • Robert Huijssen heeft op 31 maart 2020 geschreven:

  Raar dat op foto 11 de dagtelling op 83 kilometer km staat en de totaaltelling op 75 kilometer. Da’s knap als dat de echte kilometers zijn! Iets klopt er dus niet in dit verhaal naar mijn idee.

  Reageer
 • Rizmul heeft op 31 maart 2020 geschreven:

  Vreemd… Kilometerteller 75, dagteller 83…

  • Roy heeft op 1 april 2020 geschreven:

   Misschien klokje rond 😉

   Reageer
  • Marcel heeft op 31 maart 2020 geschreven:

   Scherp

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear