Een droomschuurvondst in Argentinië, waar een dealervoorraad met gloednieuwe Alfa Romeo’s, Fiat en Peugeots boven water is gekomen. Volgens Autoblog.com.ar gaat het hier om de bedrijfsvoorraad van een succesvolle autodealer. De eigenaren, vader en zoon, stierven kort na elkaar, waarbij er vermoedelijk sprake was van een misdrijf. De auto’s stonden bijna 30 jaar stof te verzamelen in een schuur. Totdat recentelijk een erfgenaam besloot al het vastgoed te verkopen. De man, die waarschijnlijk niets met auto’s heeft, trok de schuurdeuren op en zag het stoffige blik staan.

Zijn reactie was: ‘Haal al deze rotzooi hier weg, ik wil mijn schuur verkopen’. Een kennis van de erfgenaam nam via Instagram contact op met het bedrijf Kaskote Calcos, dat bijvoorbeeld wraps op auto’s plaatst en auto’s grondig reinigt. Zij mochten een Fiat Uno 70S Italiano, Fiat Tipo, Fiat Duna, Fiat Ducato, Fiat Tempra, Alfa Romeo 33 (Sportwagon) en Peugeot 405 ophalen. De meeste auto’s zijn gloednieuw met vrijwel geen kilometers op de teller. Onder de stoflaag verschenen gloednieuwe auto’s die zo weer in de showroom geparkeerd kunnen worden.

Wat gebeurt er met de schuurvondst?

Blijkbaar was er weinig vocht in de garages, want op het eerste oog is geen roest te zien. Ook blijven vandalen blijkbaar weg van de schuur. Het is niet helemaal duidelijk wat er met de auto’s gaat gebeuren, ook omdat de documentatie van de auto’s nog geregeld moet worden. Op vragen van Facebook-gebruikers of de auto’s verkocht worden, reageert Kaskote Calcos niet. Ook vonden we de auto’s nog niet terug op Argentijnse verkoopwebsites. Hou je ogen open voor een Fiat Uno met 75 kilometer op de teller.

Advertentie

Reacties

 • Jochen says at 1 april 2020:

  Ofwel gebruikte Fiat en Alfa andere benamingen voor de zuid Amerikaanse markt ofwel blundert topgear hier in de benaming van enkele modellen.

  Reply
 • hans33 says at 31 maart 2020:

  Jongens, is dit een autosite of de viva? Alfa 133???? Alfa 33 pininfarina??? You so funny

  • Mattijn Nederend says at 1 april 2020:

   Dit is wat Kaskote Calcos beweerde, maar we waren iets te vlug met overnemen – aangepast!

   Reply
  Reply
 • John says at 31 maart 2020:

  Italiaanse auto’s die niet roesten. Iets klopt er niet in dit verhaal haha

  • Rud says at 1 april 2020:

   😜

   Reply
  Reply
 • Roy s says at 31 maart 2020:

  Niets raars gebeurde wel vaker de teller werdt meest geprobeerd tot 0 km en de dagteller begon vaak wel op 0

  Reply
 • Robert Huijssen says at 31 maart 2020:

  Raar dat op foto 11 de dagtelling op 83 kilometer km staat en de totaaltelling op 75 kilometer. Da’s knap als dat de echte kilometers zijn! Iets klopt er dus niet in dit verhaal naar mijn idee.

  Reply
 • Rizmul says at 31 maart 2020:

  Vreemd… Kilometerteller 75, dagteller 83…

  • Roy says at 1 april 2020:

   Misschien klokje rond 😉

   Reply
  • Marcel says at 31 maart 2020:

   Scherp

   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie