Als autoliefhebber één auto kiezen is bijzonder lastig, want er is zoveel moois om uit te kiezen. Meestal is er een bepaald thema te ontdekken, bijvoorbeeld een bepaald land, een bepaald merk of een specifiek tijdperk van auto’s. Deze Franse verzamelaar hield gewoon letterlijk van alle auto’s. Het enige wat de auto’s nu gemeen hebben is de deplorabele staat.

Wat het verhaal achter de schuurvondst is, is ons niet helemaal duidelijk, maar alle 81 auto’s die in een vervallen loods gevonden zijn, mogen naar een nieuwe eigenaar. Er kan per auto los geboden worden. De auto’s én de prijsindicaties lopen enorm uiteen.

Zo kun je voor minder dan 800 euro naar huis vertrekken met een Alfa Romeo 90, een Peugeot 306 of een Autobianchi 110. Voor het dubbele zou je zomaar de nieuwe eigenaar kunnen zijn van een Cadillac Eldorado of een Corvette C3. Wat dacht je van een glasvezel-body om je oude Nissan tot Ferrari 250 GTO om te toveren?

Interessant wordt het als je aankomt bij de Porsche 356, een Jaguar E-Type of een heuse Lamborghini Miura P400. De Lamborghini moet tussen de 400.000 en 600.000 euro opleveren. En dan moet je er nog flink wat geld in pompen om de Miura weer in oude glorie te herstellen. Iets te gortig? Dan is er nog een Trabant die je voor 200 piek mag overnemen. Check de veiling.

Schuurvondst van 81 auto’s in Frankrijk

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear