Schuurvondsten blijven een fascinerend fenomeen. En alle schuurvondsten, waardevol of waardeloos, hebben allemaal één ding in gemeen: je vraagt je af hoe je in hemelsnaam kunt vergeten dat je zulk mooi spul hebt staan. Gelukkig komt deze schuurvondst van 4.000.000 dollar inclusief een achtergrondverhaal.

Waarom zijn de auto’s ‘vergeten’?

De eigenaar van de auto’s was bevriend met een monteur. In zijn ogen was deze als enige gekwalificeerd om aan zijn waardevolle auto’s te werken. De monteur hield er echter een linke hobby op na: motorracen. En helaas werd dat hem op een zeker moment fataal. De verzamelaar had op dat moment andere prioriteiten in het leven dan zijn auto’s. Met de gedachte ‘ik vind ooit wel een andere monteur’ zette hij de auto’s in 1991 in een toen nieuwe garage. Daar bleven ze een kwart eeuw ongeroerd. Nu moet de garage tegen de vlakte en daarom schakelde een vriend van de eigenaar de YouTube-show Barn Find Hunter in. Dit is waar de programmamakers op stuitten.

Ferrari 275 GTB/2

De ster in dit verhaal is de Ferrari 275 GTB/2 uit 1966 met 20.000 kilometer op de teller. Dit aluminium exemplaar is extra bijzonder. Want de meeste kopers van de aluminium versie gebruikten hun Ferrari 275 GTB/2 om mee te racen en bestelden daarom de racemotor met vier nokkenassen. Deze Ferrari 275 GTB/2-schuurvondst heeft slechts twee nokkenassen, omdat het een straatmotor is. Een zeldzame combinatie, dus.

Shelby Cobra 427

Uit hetzelfde jaar komt deze Shelby Cobra. Het is een van de 100 Cobra 427’s die zijn uitgerust met de 428-motor. Het verhaal gaat dat Carroll Shelby deze motoren in de auto’s legde omdat Ford niet snel genoeg leverde, of omdat hij kosten wilde besparen. Als een klant klaagde, liet Ford de mensen van Shelby er alsnog een 427-motor inleggen. Dus van alle 100 exemplaren zijn er nog weinig over. Bovendien is deze Cobra helemaal origineel. Dus geen strepen, luchtinlaten of pijpen aan de zijkant. De enige toevoeging is een flink gezin van muisjes.

Andere auto’s

Achter in de garage staat nog een Triumph TR-6 uit 1976 met zo’n 15.000 kilometer. Verder zien we nog een 5.000 kilometer oude Morgan Plus 8 uit 1978 staan. In de achtergrond spotten we nog een witte auto waar niet over wordt gesproken. Zo te zien is dit een BMW 3-serie (E30). De totale waarde van deze schuurvondst wordt geschat op 4.000.000 dollar. Hou je ogen open, want waarschijnlijk vind je ze binnenkort op een veiling.

Video: schuurvondst van 4.000.000 dollar

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear