Jawel, het is zo ver: de auto die Seat al in april op de autoshow van Beijing presenteerde als ‘nagenoeg productierijpe conceptcar’ – maar in feite niets meer is dan een simpele facelift – is nu eindelijk voor de gewone man te koop. Maak kennis met de vernieuwde Ibiza Cupra.

Frontje en kontje ogen weer fris, en ook het interieur kreeg een verjongingskuurtje. Nieuw is het navigatie/audiosysteem met afneembaar 5-inch scherm, compleet met Bluetooth, stembediening en zelfs een functie om het als fotolijstje te gebruiken. Da’s nog eens enjoyneering. Verder zijn er standaard bi-xenon koplampen, 17 inch velgen en natuurlijk een rits led’jes. Optioneel kun je kiezen voor tweekleurig leer op de stoelen, en bijvoorbeeld een extra krachtig remsetje van AP Racing Performance.

De snelste Ibiza wordt nog altijd aangedreven door een 1,4-liter TSI-motor met 180 pk, gekoppeld aan een zeventraps DSG-transmissie, die nu met flippers achter het stuur te bedienen is. Van 0 naar 100 km/u gaat de Cupra in 6,9 seconden, z’n topsnelheid is 228 km/u, en ondanks dit alles blijft z’n gemiddelde verbruik steken op 5,9 l/100 km. Een elektronisch sperdifferentieel, waarbij de remmen eventuele doorspinnende voorwielen in toom houden om zo de pk’s effectiever op het wegdek los te laten, is standaard.

Vanaf februari 2013 staat de vernieuwde Cupra bij de dealer. De prijs is nog niet bekend.

Reacties

Meer van TopGear