Voor het jaarlijkse VW-tuningevenement in Wörthersee pakt niet alleen Audi uit – ook de Spaanse tak van het concern doet een ludieke duit in het zakje. Zij parkeren daar de Seat Ibiza Cupster, een mal cabriootje dat er uitziet alsof er een zwaarlijvig persoon op is gaan zitten.

De Cupster viert het 30-jarig bestaan van de Seat Ibiza, en haalt daarvoor alles uit de kast. Hij werd gemaakt op basis van een Cupra, wat inhoudt dat ie een 1.4 TSI benzinemotor met 180 pk en een dsg-transmissie aan boord heeft. Hij biedt plaats aan twee mensen, heeft een lage gebogen voorruit die overloopt in de zijruiten, en geen dak. Gewoon helemaal geen, ook niet ergens opgevouwen in een hoekje.

De zitpositie in de Cupster ligt maar liefst 80 millimeter lager dan in een standaard Ibiza Cupra. Het interieur is afgeleid van dat van de Ibiza Trophy, compleet met racekuipjes, en is aangekleed met Alcantara en een speciaal soort ademend leer. Het geheel is afgemaakt met 18-inch velgen en een knallend kleurtje dat de naam New Orange draagt.

Hebben? Dat zal niet gaan, de Cupster is een uniek styling-geintje van Seat Design. Maar misschien krijgen ze de smaak wel te pakken en gaan ze binnenkort plots kleine hete cabriootjes bouwen – wij zijn vóór.

Reacties

Meer van TopGear