Een pruillip. Anders kunnen we de voorspoiler van de Seat Leon Cupra van JE Design niet omschrijven. Over de andere modificaties zijn we iets beter te spreken, ook al ziet de standaard Cupra er al heel lekker uit.

Het Duitse tuningsbedrijf nam bijvoorbeeld vaardig het spuitpistool ter hand, om de Leon Cupra helemaal wit te maken. En dat staat de auto gewoon goed. Ook de zwarte 19-inch spaakvelgen zijn niet onaardig, wit had misschien nog mooier geweest. Daarom is het ook zo jammer dat deze vlotte Leon aan de achterkant zijn mondhoeken weer laat hangen. Misschien is het heel belangrijk dat je bij een topsnelheid van 261 km/u een diffuser hebt voor wat meer neerwaartse kracht, maar maak er dan eentje die er niet zo belachelijk uitziet. 

Onder de motorkap van de witte tornado heeft JE Design wel een knap staaltje werk verricht. De tweeliter TFSI-motor levert nu geen 240 pk meer, maar 285 pk. En een koppel van 385 Nm. Daar kun je mee aankomen. Met deze Leon snel je in 5,9 seconden naar 100 km/u, op weg dus naar die eerder genoemde top van 261 km/u. Geen Beierse boevenbak die je meer van de weg drukt! En dat is dan wel weer leuk in een Seat.

Onduidelijk is of JE ook het weggedrag heeft aangepast – daar was The Stig bij de grote Hot Hatch-test toch wat minder over te spreken…

Reacties

Meer van TopGear